Cine? Cum? Când apelam la o consiliere psihologică sau psihoterapie?

Cea mai prețioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, călătorie pe care o facem în singurătate

Mircea Eliade

Momentele din viaţa noastră în care suntem cuprinşi de nemulţumire, îngrijorare, tensiune, teamă, frustrare, vinovăţie, neputinţă şi multe alte sentimente sau trăiri negative care generează blocaje sau greutate în adaptarea la viaţa pe care o ducem.

Dacă aceste trăiri sunt resimţite intens şi pe o perioadă mai lungă de timp, sau dacă apar din când în când creându-ne diferite dificultăţi de adaptare în diverse medii (şcolar, profesional, familial etc.) sau blocaje care ne îngreunează drumul existenţei noastre, atunci avem posibilitatea de a face ceva pentru noi pentru a depăşi aceste situaţii sau stări dificile.

Să faci ceva pentru tine este de fapt începutul unei noi experienţe care ne ajută să vedem mult mai clar ceea ce este în noi. Într-un anumit punct de pe firul vieții tale, psihoterapia poate fi o posibilitate sau o metodă eficientă de a schimba lucruri în existența pe care o trăiești. Descoperirea a ceea ce ești, clarificarea, acceptarea și reinventarea ta pentru a te trăi autentic și consistent, fără a fi depășit sau blocat în realitatea pe care o trăiești alături de cei din jurul tău. Atingerea unei existențe cât mai satisfăcătoare, reducând acele rezistențe care te blochează să ajungi la ea.

La ce ai putea folosi experiența mea profesională în terapie:

Depresie

Rezultatul tuturor acelor gânduri negative care s-au transformat în acele credințe negative care încetinesc sau doboară orice încercare de firesc, echilibru și libertate. Accesarea acelor resurse din interiorul tău prin metode eficiente pentru a-ți recrea viața așa cum ți se potrivește ție.

Imagine de sine

De la niște cuvinte care inițial s-ar putea să nu îți spună nimic, ai putea descoperi cum ești tu în ochii tăi și ai altora, dar și importanța cunoașterii de sine. Te vei putea vedea, te vei putea aprecia, te vei putea asculta și vei putea dobândi acea încredere de care ai nevoie pentru a te vedea și a te arăta altora așa cum ești tu. Clar, autentic, palpabil, fără teamă, firesc sau natural.

Adolescență

Poate fi trăită ca un chin, ca o luptă, ca o descoperire de sine, ca o creștere, ca un dor, ca o durere, ca o chemare, ca un început sau sfârșit, ca vis sau coșmar, și așa mai departe comparațiile ar putea continua după cum este simțită de tine adolescența. Dacă ești curios, furios, nefericit, nemulțumit, speriat, tensionat, încătușat de ceea ce simți sau trăiești ai putea încerca să afli de fapt cine ești tu. Te aștept și pot fi ghidul tău în tainele descoperirii de sine.

Pierdere

A plecat dar încă mai aștepți să fiți din nou împreună. Nu poți accepta, nu poți dormi, nu poți mânca, nu mai poți trăi așa. Viața ta este cu susul în jos, iar ție îți este din ce în ce mai greu să trăiești această realitate care doare atât de tare încât simți că nu mai poți rezista așa. Ai putea învăța să te liniștești, să te regăsești, să te eliberezi, să îi poți da drumul pentru a fi iar tu, și pentru a putea merge mai departe cu această experiență grea a pierderii a celui sau a acelora care au însemnat mult pentru tine.

Servicii oferite de cabinet:

  • Consiliere psihologică 
  • Psihoterapie 
  • Consiliere de dezvoltare – life coaching
  • Psiho-nutriție
  • Grupuri și ateliere 

Studiile, atestările, specializările care m-au ajutat să mă formez ca psihoterapeut:  

  • absolvent și licențiat – facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București; master în psihoterapie analitică 
  • specializare în psihologie școlară și psihopedagogie specială 
  • formare în psihoterapie psihanalitică de cuplu și familie, în psihodramă clasică moreniană 
  • atestare pentru consiliere de dezvoltare personală 
  • cursuri de art-terapie și psiho-nutritie

Cabinet Individual de Psihologie Anca-Elena Vințeanu, atestat de Colegiul Psihologilor din România – cod personal 02932

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s