Despre mine

A vorbi despre mine mi se pare a fi unul din cele mai dificile lucruri. Cred că ar fi mai potrivit să mă rezum la un singur aspect, acela de a vă povesti despre relația mea cu terapia și rolul de terapeut. 

Povestea a început cu rolul de client într-o terapie psihanalitică și o experiență psihodramatică, amândouă destul de îndelungate. Da, ați înțeles foarte bine, pentru a intra în lumea terapiei este important ca la început să explorezi rolul de client, pentru ca mai apoi din travaliul acestuia, care aduce înțelegere și clarificare, să se nască rolul de terapeut. Călătoria în propria lume interioară alături de informațiile teoretice și practice dobândite prin studiu intens construiesc împreună acea bază pe care se susține rolul de terapeut. Explorarea lumii interioare, lărgirea cunoașterii de sine și studiile teoretice acumulate, au fost ingredientele care m-au ajutat să îmi formez abilitățile și experiența, necesare pentru a deveni terapeut. 

Relația mea cu terapia s-a construit din multă dragoste, curiozitate, dedicare, curaj și efort susținut de-a lungul mai multor ani. Încă de la început a fost o experiența intensă, care mi-a absorbit mult timp, implicare și energie, dar și care mi-a oferit, în egală măsură, multe satisfacții. Rolul de terapeut m-a atras de pe băncile facultății, travaliu de viață care pe mine m-a transformat profund. Explorarea interioară, munca intensă, căutarea academică continuă, efortul și dedicarea nu se opresc niciodată într-o astfel de meserie, aspecte care o fac pentru mine foarte iubită. Pentru o prezentare scurtă, pot spune că asta este povestea mea despre rolul de terapeut, profesia și ocupația mea.

La ora actuala sunt specialist în consiliere psihologică, psihoterapie, consiliere de dezvoltare personală, cu o experiența de peste 20 de ani în domeniul psihologiei. 

Formările și calificările care stau la baza activității mele sunt: psihodrama clasică, psihoterapia psihanalitică de cuplu, psihopedagogia, consilier de dezvoltare personală (life coach), psihonutriție.

Serviciile pe care le pot oferi în Cabinet sau online sunt:

  • Consiliere psihologică
  • Psihoterapie (individual, cuplu, grup)
  • Consiliere de dezvoltare personală
  • Consiliere psihonutriție

Dacă ești motivat și vrei să apelezi la unul din serviciile pe care le ofer în Cabinet sau online te poți programa telefonic, prin SMS sau whatsapp la numarul 0730660505 

Anca-Elena Vințeanu